Escoja su lenguaje:
Buscador
Inici

19/02/2013

PROJECTES PEL FOMENT DELS HÀBITS SALUDABLES

.

Actualment l’Agrupació té diversos projectes en marxa relacionats amb el foment dels hàbits saludables:
 
D’una banda, el programa “Desenvolupem Hàbits Saludables a l’Escola” -que després de 4 anys en marxa i 3 cursos de formació dirigits a mestres de Primària cada any a final de curs- ja compta amb més de 40 escoles participants. Aquest programa consisteix en la impartició d’una Unitat Didàctica per als alumnes de 4rt-5è de Primària on es treballa el binomi alimentació saludable+activitat física regular. A més, les escoles participants compten amb el suport de l’Agrupació per a generar noves activitats al centre encarades a fomentar els hàbits saludables entre els alumnes i les seves famílies (p.ex: xerrades a les AMPA per part d’especialistes en nutrició i/o activitat física, test de condició física per als alumnes, aplicació informàtica per als mestres).
 
L’Agrupació també posa al servei de les escoles un paquet d’activitats o gimcanes que es poden realitzar als patis de les escoles ja sigui amb grups reduïts (un grup-classe) com nombrosos (tot un cicle). Per aquest servei es proporciona material per tal que es pugui organitzar una jornada lúdico-formativa focalitzada en el foment dels hàbits saludables.
 
-          Organització de trobades territorials anomenades “Olimpíades d’Hàbits Saludables”, on es pretén donar un caire més motivant a les accions de sensibilització per tal de conscienciar i incrementar la participació dels alumnes i les seves famílies en programes de foment dels valors esportius i els hàbits saludables. El disseny del projecte permetrà que, amb l’incentiu de participar a una jornada lúdico-formativa final (L’Olimpíada), les escoles treballin els conceptes desitjats durant tot el curs de forma més amena.
A més, es pretén aglutinar altres iniciatives relacionades amb el foment dels valors esportius i els hàbits de salut, ja sigui d’altres entitats, AEEs, empresarials, de fundacions, etc.

Tornar al llistat